Rękawice termiczne LAPWING 35 cm
Rękawice termiczne LAPWING frotte - ciepło kontaktowe do 250° C
Termiczne rękawice ochronne LAPWING to znakomity produkt ochronny dłoni do pracy w pizzeriach, cukierniach i piekarniach, do pracy w suchym środowisku. Dzięki doskonałej izolacji termicznej zapobiega poparzeniom do 250° C do 15 sekund i otarciom naskórka, a także zabrudzeniom co potwierdzają normy EN. Właściwości te gwarantuje materiał, którego nośnikiem jest pętelkowa bawełna frotte. Luźny, przedłużony mankiet i doszywany kciuk rękawic, czyni je wygodnymi w noszeniu. Zwiększa to komfort pracy oraz wydajność. Produkt dostępny w uniwersalnym rozmiarze - 10, i długości - 35 cm, w kolorze białym. Należy pamiętać, że wybór rękawic musi być dokonany zgodnie z wymogami konkretnego miejsca pracy, rodzajem zagrożenia i odpowiednimi warunkami środowiskowymi.
Zastosowanie rękawic termicznych LAPWING
- Ochrona dłoni przed czynnikami mechanicznymi i termicznymi, suche środowisko
- Kontakt z suchymi pokarmami w przemyśle spożywczym, gastronomii, cateringu, restauracjach i barach, zakładach zbiorowego żywienia
Charakterystyka rękawiczek ochronnych
- Jesteś zainteresowany ilościami hurtowymi? Zapytaj: hurt@glovex.pl
- Szyte elementy z grubej bawełny frotte
- Pięciopalcowe
- Przedłużony mankiet
- Długość całkowita rękawicy: 35 cm
- Grubość: 1,5 mm
- Kolor biały
- Rozmiar 10 - uniwersalny męski
- Producent: CERVA GROUP a.s. Republika Czeska
- Ciepło kontaktowe do 15 sekund, temperatura 250°C
- Kategoria 2 - ochronna, średni poziom zagrożeń mechanicznych
- Jednostka sprzedaży 6 par
- Cena za parę
Rękawiczki termiczne LAPWING spełniają normy BHP
- EN 420:2003+A1:2009 - Rękawice ochronne - Wymagania ogólne i metody badań
- Zręczność według EN ISO 21420:2020 - poziom skuteczności 2 (wartości od 1 do 5)
- EN 388:2016 (1x2xx) - Rękawice ochronne, zabezpieczające przed urazami mechanicznymi, gdzie symbole w nawiasie (abcdef) oznaczają i przyjmują wartości w przedziale:
a - ścieranie (0-4)
b - przecięcie (0-5)
c - rozdarcie (0-4)
d - przekłucie (0-4)
f - przecięcie (TDM) wg EN ISO 13997:1999 (A-F)
F - uderzenie (P)
* x - nie testowane - EN 407:2004 (x2xxxx) - Rękawice ochronne, zabezpieczające przed urazami termicznymi, płomieniem, odpryskami stopionego metalu, gdzie symbole w nawiasie (abcdef) oznaczają i przyjmują wartości w przedziale:
Poziomy ochrony według EN 407:2004 (x2xxxx)
a) Odporność na palenie (X):
- X: Test nie został przeprowadzony lub wynik jest nieznany. Brak danych na temat odporności rękawic na palenie.
b) Odporność na ciepło kontaktowe (2):
- Poziom 2: Rękawice muszą wytrzymać kontakt z gorącą powierzchnią o temperaturze 250°C przez co najmniej 15 sekund bez wzrostu temperatury wewnętrznej o więcej niż 10°C. Zapewnia to, że użytkownik nie odczuje znaczącego ciepła podczas krótkotrwałego kontaktu z gorącymi przedmiotami.
c) Odporność na ciepło konwekcyjne (X):
- X: Test nie został przeprowadzony lub wynik jest nieznany. Brak danych na temat odporności rękawic na ciepło konwekcyjne.
d) Odporność na ciepło promieniowania (X):
- X: Test nie został przeprowadzony lub wynik jest nieznany. Brak danych na temat odporności rękawic na ciepło promieniowania.
e) Odporność na małe rozpryski stopionego metalu (X):
- X: Test nie został przeprowadzony lub wynik jest nieznany. Brak danych na temat odporności rękawic na małe rozpryski stopionego metalu.
f) Odporność na duże rozpryski stopionego metalu (X):
- X: Test nie został przeprowadzony lub wynik jest nieznany. Brak danych na temat odporności rękawic na duże rozpryski stopionego metalu.
- Dopuszczone do kontaktu z żywnością
- Certyfikat wydany przez Jednostkę Notyfikowaną nr 2369
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.