Rękawice nitrylowe Ansell VersaTouch® 92-200
Nitrylowe rękawice jednorazowe Ansell VersaTouch 92-200 - do przemysłu spożywczego i motoryzacji
Ochronne rękawice jednorazowe Ansell VersaTouch 92-200 wykonano ze 100% nitrylu. Przeznaczone są do jednorazowego użytku przy wykonywaniu lekkich prac z produktami spożywczymi. Cienki materiał i anatomiczny krój sprawiają, że rękawice dobrze przylegają do dłoni. Nie uciskają i nie stanowią obciążenia dla dłoni. Cechują się wysoką szczelnością na ciecze i szkodliwe substancje chemiczne zgodnie z EN 374-1/Typ C. Chemoodporny charakter zabezpiecza ręce przed kontaktem z chemikaliami. Dzięki teksturowanym końcówkom palców zapewniają doskonałą chwytność przedmiotów i manipulację nimi również w mokrym środowisku. Rękawiczki Ansell VersaTouch 92-200 to ochronne rękawice dedykowane do pracy w przemyśle spożywczym i motoryzacji. Przydatne również przy obróbce wszelkiego rodzaju tłustych produktów
spożywczych w gastronomii, kateringu.
- Jesteś zainteresowany ilościami hurtowymi? Zapytaj: hurt@glovex.pl
- Wykonane z syntetycznej gumy nitrylowej
- Katalizator wulkanizacji: Dibutyloditiokarbaminian cynku (ZDBC)
- Bezlateksowe: brak ryzyka wystąpienia alergii typu 1
- Bezpudrowe
- Elastyczne, dobrze dopasowujące się do dłoni użytkownika
- Technologia cienkiego nitrylu (Thin Nitrile Technology) dobrą chwytność i wrażliwość dotykową
- Zewnętrzna powierzchnia rękawic: Teksturowane palce
- Długość 24 cm
- Grubość: dłoni 0,07 mm, palce 0,1 mm
- Kolor niebieski
- Rozmiary: S (6.5 - 7), M (7.5 - 8), L (8.5 - 9), XL (9.5 - 10), XXL (10.5 - 11)
- Kategoria 3 - sytuacje wysokiego ryzyka
- Współczynnik jakości AQL 1,5
- Kategoria: rękawiczki jednorazowe
- Linia produktowa: VersaTouch
- Producent: ANSELL Ltd
Nitrylowe rękawice ochronne Ansell VersaTouch 92-200 spełniają normy BHP
- EN ISO 21420:2020 - rękawice ochronne wymagania ogólne
- EN ISO 374-1:2016 Type C - Rękawice chroniące przed substancjami chemicznymi i mikroorganizmami. Terminologia i wymagania
- EN ISO 374-5:2016 (VIRUS) - Rękawice chroniące przed mikroorganizmami
- Audyt ISO 13485 - kontakt z żywnością, znak kieliszka i widelca
- EN 1149 - Antyelektrostatyczne
- Dopuszczenie do kontaktu z żywnością
- Rozporządzenia (UE) 2016/425
- ŚOI - kategoria III
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.